lauantai 16. toukokuuta 2015

Epävirallinen tokokoe

Innostuin ajatuksesta, että käydään Kessin kans tsekkaan tämän hetken taso epävirallisessa kokeessa ja sen perusteella päätän, yritänkö TK2 koularia vanhoilla säännöillä. Useamman kerran tässä kevään aikana on jo todettu, että kyllä me aika paljon osataan ja tänään sai taas huomata, että tarvii olla tasapaino osa-alueissa. Yleensä Kessi kyllä tekee, mutta mun makuun hieman matalammalla vireellä. No nyt oli virettä ja sitä pystyi vielä kehässä liikkeiden välissä nostattelemaan. Mutta toisaalta meillä ei ollut seuraamista eikä kaukoissa istumaan nousuja... Pikkasen siis säätämistä. Ja tekniikan vahvistamista. Tarkoitus oli kyllä treenata ahkerasti koko viikko, mutta eihän se lapsen kans mene niin. Anni sairastui heti ilmoittautumista seuraavana yönä ja oli kipeä kokeeseen asti. Luonnollisesti vain äiti kävi hoitajaksi... Eipä siinä paljon ylimääräistä säädetty.

Paikallaolo 10p - Paikallaolo oli viimeisenä. Me oltiin viimeinen koirakko, joten kävin autolla vain pikaisesti palkkaamassa ja latasin uudet kissanruokapalkat. Seuraaminen paikalle oli ihan paskaa, mutta sivulla Kessi istui rauhassa ja varmana ja piti lähes koko ajan kontaktia. Maahan meni kohtuu suoraan ja pysyi asentoa muuttamassa ja vain pikaisesti sivuille vilkaisten koko 3min (ohjaaja piilossa kuten kuuluukin). Palatessa nousi napakasti ekalla käskyllä, mutta ei yrittänytkään ennakoida. HIENO!

Seuraaminen taluttimetta 7p - Olis mielestäni voinut rokottaa enemmänkin, sillä Kessi lähti haahuilemaan pariin otteeseen niin, että jouduin käskyttämään. Oliskohan tullut 4 vai 5 kertaa lisäkäskyjä. No, olihan se koko ajan siinä metrin säteellä. Tässä tulee mieleen näyttelyssä käyty keskustelu seuraamisesta ja kisaseuraamisen opettamisesta. Oikein vilkkaan kelpien omistaja oli opettanut koiraansa korjaamaan kontaktin/seuraamisen omatoimisesti ilman alusta aloittamista tai lisäkäskyjä. Siinäpä ajatusta. Liikkeen' seuraaminen tällä kertaa kuitenkin IHAN PASKA.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10p - No nyt nähtii hienoa seuraamista. Mentiin autosta ja palkasta poispäin... Tarviskohan ottaa jotain ärsykekontrollia tai jotain? Maahanmenoa en tietty nähnyt, mutta heti käskystä koira hävis näkökentästä. Odotti rauhassa kun kävin takana kääntymässä ja nousi heti sivulle ja vasta mun käskystä. HYVÄ.

Luoksetulo 8p - Jätössä piti varmistaa ennen jättöä, että niinku oikeastiko koira jää istumaan. Joo, jää. Kessi lähti kohti niin hyvällä vauhdilla, että päätin heti varmistaa pysäytystä kaksoiskäskyllä. Napakka käsimerkki ja top yhtä aikaa ja siihen jarras. Tais tehdä ylläristi elämänsä parhaan pysäytyksen. Loppupätkä nätisti ja melkein loppuun asti laukalla. Tais jäädä pikkasen vajaaksi perusasentoon, mutta ei pistemenetysten vertaa. Tuomari mainitsi erikseen, että hänen mielestään ihan loistava pysäytys. HIENO.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9p - En ole varma mistä piste meni. Seuraaminen ei ollut ihan yhtä hyvää, kuin maahanmenon yhteydessä. Eiku ai niin! Seuraaminen oli jees, kunnes koira otti tuomarin sanoin 'ihme hypyn eteenpäin'. Oli siis metrin mua edellä. Pysähtyi kuitenkin ihan nätisti ja loppu meni hyvin. Kessihän hypähti metrin, kun mun käsivarressa ollut numerokotelo (tmv) tipahti. Kannattaa laittaa koiranpuoleiseen käteen. Tuomari ei nähnyt sitä tipahdusta. HYVÄ.

Nouto 7p - Elämää huonompi heitto. Vino ja lyhyt. Olis pitänyt uusia, mutta liikkuri ei sanonut mitään niin ajattelin antaa olla. Vaikka olishan siitäkin pisteitä mennyt. Lisäksi Kessi rähähti kapulalle ihan reilusti. Ja luovutti vähän vinoon. Mutta vauhtia oli. Tuttu kentän laidalta kommentoi, että olipa hieno nouto. Niin minustakin enkä senkään takia halua puuttua tuohon ääneen. Meidän tasolla se ei haittaa. Enemmän harmittaa mun puutteellisesta heittotaidosta johtuva heitto... HIENO!

Kauko-ohjaus 5p - Olis mielestäni voinut rokottaa enemmänkin. Positiivista oli, että kaikki asennot tapahtui lopulta ja tekniikka pysyi hyvänä. Ei siis hiissannut persettään mihinkään suuntaan (joskus tekee istumaannousussa intopompautuksen). Alussa meni kivasti maahan ja jäi siihen nätisti. Mutta sitten ei meinannut nousta ylös ollenkaan. Käytin kolme käskyä ja käsimerkkiä vahvistin vielä sormia napsauttamalla. Sieltä se lopuksi hilas itsensä lähes istuvaan asentoon. Maahan meni hyvin, mutta tarvi toiseenkin istumaannousuun kaks käskyä. Maahan meni kuitenkin yhdellä ja vasta käskystä. Vaikka liikkuri piti tosi pitkiä taukoja. Etäisyys oli meidän treeneihin nähden äärirajoilla eikä tietenkään olla tehty koskaan pitkän sarjan lopussa ja vielä ilman palkkaa. Tästä voi tulla isompikin ongelma. Mutta hei, ei silti harmita läheskään niin paljon kuin seuraaminen. HUONO.

Estehyppy 9p - En tiedä mistä piste meni. Varmaan hitaasta istumisesta ja olisko taas ollut vähän puutteellinen perusasento. Hypyt oli laajoja ja ilmavia ja hyppy kantoi esteen takana kauas. Silti :) HIENO

Kokonaisvaikutus 9p - Tuomari tykkäs. En nyt muista mitä se sanoi meille.

Yhteensä siis 162p ja sijoituttiin 3./5. Ei hullummin. Ennen ei ole ollut noin huonoa seuraamista, tosin virallisissa kisoissa siitä saatettais riipasta enemmän. Silti vielä kahden vaiheilla ilmoittaisko jonnekin vai ei...

Kokonaishuomioita: Kessi ei sanottavammin reagoinut liikkurin käskytykseen. Joka liikkeestä Kessi palkkautui sosiaalisesti hyvin, paitsi että joka kerta se otti lähdöt auton suuntaan. Nöyrä koira tulee kuitenkin heti ekalla nätillä pyynnöllä takaspäin, joten ehkä tämä ei pistä niin rajusti silmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti