lauantai 9. toukokuuta 2015

'Ei tämä mikään näyttelytähti ole'

Harjavallan ryhmänäyttely 9.5.2015
Tuomari Suncica Lazic, Serbia

Paikka ja ajankohta ovat meille sopivia, koska mummola/anoppila on tuossa ihan nurkilla ja äitienpäivä vietetään anoppilassa kasvi- ja perunamaan kylvössä/istutuksessa. Kävin vaan välissä palelemassa näyttelyssä. Ja olikin kylmä. Olis saanut olla toppapuku päällä. Juoksin nätisti pinkit kumpparit jalassa kehässä. Koske tennarit ei pidä vettä. Tosiasiassa just silloin ei satanut, mutta nätti ja tasainen nurmikenttä oli vielä märkä enkä halunnut yhtään mahdollisuuksia lisäkylmyyteen (kuten märät jalat).

Patsastelin kehän laidalla ja selitin nöyränä muille, ettei se mun koira nyt mikään kaunis ole, vähän karvatonkin on just nyt. Ja kellertävähän se on aina. On sillä muutama sisarus muotovalia, muttei tää ole yhtä nätti. Melkein nolotti jälkikäteen ajateltuna. Pidin Kessin autossa lähes H-hetkeen asti. Kaukaa viisaana käytiin metsässä juoksemassa molempien jäsenet lämpimiksi ennen kuin tultiin kehän laidalle.

Kessihän esiintyi nätisti. Juoksuosuudet menivät tosi sievästi ja seisomiskohdissakin se lähes aina seisoi. Hampaiden katselussa lähti peruuttamaan, mutta sitä ennen yritti hyppiä tuomaria vasten, joten tuomarikin kyllä huomasi, ettei Kessi arka tai pelokas ole. Olin yllättynyt miten vähän tämä tuomari juoksutti koiria. Me taidettiin juosta vain yksilöarvostelussa edestakaisin ja yks ympyrä. Tosin kelpejä kokonaisuudessaan oli 10, joista avoimessa 2 (ja se toinen sai keltaisen nauhan eikä osallistunut kilpailuluokkaan). Mutta siinä ParasNarttu kehässäkään ei muistaakseni juostu kuin yksi kierros, jos sitäkään. Arvosteluun olin tosi tyytyväinen ja niitähän sieltä haetaan (sertien lisäksi). En edes yritä kääntää arvostelua, se on ehkä luotettavampi englanniksi.

Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä

Arvostelu: Good Proportions. Typical head. Good expression. Good neck, top & underline. Good substance. Tailset & carriage correct. Correct position & angulation of the legs. Free movement.

AVO ERI, AVK1, PN2, SERT

Tällä kertaa tulos yllätti omistajan yläkanttiin, mutta ei me valiteta ;).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti