tiistai 28. toukokuuta 2013

Taas agikisoissa

Sunnuntain hellepäivä meni agikisoissa. Oli oikein kivat ja potentiaaliset radat. Oltais voitu saada tuloksiakin, mutta eipä saatu :D. Mä hyydyin helteestä jo ennen toka rataa. Samoin Kessi. Ei menty ollenkaan viimeisenä olleelle hyppyradalle. Kävin tokaradan jälkeen makoilemassa auton takakontissa Kessin kans ja mietin tilannetta. Päätin sitten, että me ei tarvita kuumuudesta ja väsymyksestä johtuvaa epäonnistumista. Olkoon tämä nyt maksettuna opetuksena siihen, etten jatkossa ilmoita meitä kolmelle radalle. Enkä varsinkaan valmennuksen jälkeiselle päivälle.

Ja taas ihan itse piirretyt ratakuvat (ei mittakaavassa).

A agilityrata

A radan alku oli loistava. Hieman venyi pitkäksi muurilta, Kessi hyppää tosi laajan hypyn muurille aina (pitäis jo muistaa).Mä olin muurin takana merkkaamassa, rintamasuunta A:lle päin. Hyvä minä, muistin omalla kropalla kertoa mihin käännytään! En vaan uskaltanut lähtä ajoissa liikkeelle, joten A:lle ei tullut ihan niin hyvä linja kuin ajattelin tutustumisessa. Onneksi Kessi paikkaa nämä. Ja onneksi en jäänyt niin eteen, ettei Kessi oli mahtunut hyppäämään. Ja mikä kontakti! Siis ihan loistavasti napsahti alas asti ja nokkas vielä! Siitäpä muistinkin, että kontaktit tökkii treeneissäkin silloin kun on putken suu edessä...

Putkeen heitto, ei ongelmaa. Eikä etenemisessä toiselle putkelle asti. Hienoa menoa. Samoin keinulle, muistin jopa kääntää putkesta ajoissa (eli ilmoitin etukäteen äänellä, että mä meen tännepäin). Ja tosi komea lentokeinu :(. Sääli. Mä luulen, että jään paikoilleni treeneissä ja nyt etenin. Kessi ei treeneissä ikinä ole edes meinannut tehdä lentokeinuja. Olen melko varma, että käytin keinuu sanaa enkä kiipee, kuten muille kontakteille.

Tässä meni tietenkin kummankin pasmat vähän sekaisin. Tajusin kuitenkin jatkaa ja sainkin ohjattua ihan siistit linjat suunnitelman mukaan päädyn putkelle asti. Ja siitä eteenpäin. Sääli vain, että Kessi ei hypännyt rengasta. Joko Kessi tai sitten me molemmat ajateltiin liikaa keppejä. Tai sitten mä sanoin jo ennen rengasta kepit, koska hypyn yli se kannattaa lähettää sillai. Tai sitten rengas oli vaan liian erinäköinen mitä ollaan ennen tehty, vaikkei se vielä ennen ole vaikuttanut. Otin renkaan uusiksi ja toisella kerralla menikin hyvin, ei mitään heikkoa. Mutta tästä viimeistään hylky. Kepit lähti uusinnalla loistavasti, mutta Kesssi ei pujotellut loppuun asti. Laitoin uudestaan väliin, mutta jouduin ottamaan sen käskyllä kaks tai kolme kertaa pois putken suulta ennen kuin sain sen hyppäämään viimeiset kaks hyppyä. Oho. En tajunnut tutustumisessa, että toi putki olis ihan niin houkutteleva. Lisäksi en tajunnut, etten saa pidettyä Kessiä kädessä tuota metriä tai kahta, että olisin saanut sen linjattua hypyille.

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen rataan. Mä selvästi ohjasin ajoittain, vaikka olin monessa kohtaa aika myöhässä. Suunnitelma oli hyvä. No, ei tuollainen rata kummoista suunnitelmaa tarvi, mutta omatekemä suunnitelma kumminkin. Se lentokeinu tietty harmittaa, lähinnä Kessin puolesta. En muuten ole varma, onko lentokeinu tai renkaan läpi meno hylkyjä itsessään... Kyselen viisaammilta, kunhan muistan.


B agilityrata

Sitten tää B rata. Oma tunne oli aika horjuva jo rataantutustumisessa. Kävi jopa mielessä, että toivottavasti en pyörry radalle. Aina hyvä tunne ennen kisasuoritusta. Tämäkin rata oli kivan oloinen ja aika suoraviivainen. Muutama ei ihan linjassa oleva este, joista arvelin meidän suoriutuvan. Mutta mepä kämmittiin hylky heti ennen ekaa estettä. Näin heti, että Kessi ajatteli kiertää eka hypyn. Lähdin korjaamaan, mutta Kessi oli ajautunut jo liian lähelle ja ajatteli tulla ali. Joten palautin sen alkuun. Sitten en tiennytkään mitä pitäis tehdä, joten säädin siinä itse eri suuntiin. Päädyin lopuksi muurin taakse, kun olin alunperin ajatellut ja päästiin liikkeelle. Aika lähti siitä alitusyrityksestä, mutta ilmeisesti siinä säädössä meni liian kauan ja tuli hylky lähtöajan ylityksestä tai jostain.

No, eka hyppy muuri ja putki onnistui. A:n kontakti oli taas hyvä. Ei ehkä ihan yhtä loistelias kuin eka kerralla, mutta hyvä. Putkeen heitto ok ja ohjaaja unohti sillä aikaa lähtä HETI persjättöön... Jolloin Kessi ajautui putken jälkeisen hypyn ohi, koska ajautui mun väärälle puolen, koska lähdin ihan liian myöhään liikkeeseen. Siitä paluu suunnitelmaan ja takas hypylle. Kessi haki taas loistavasti kepit, ihan itse. Vaikkei ne olleet linjattuna hyppyyn. Keppien loppu oli elämää hitaampi, mutta tässä ei tehty virhettä. Mutta näin käy aina kun Kessi tekee kerran virheen kepeille. Pari kääntävää hyppyä onnistui suunnilleen suunnitelman mukaan.

Keinulle autoin ja avustin ja kannustin. Vauhti ei päätä huimannut, mutta päästiin siitäkin virheittä. Tai oliskohan siitä alkuun pysähtymisestä tullut virhe..? En tiedä. Päästiin kuitenkin. Siitä sössin jotenkin omaa linjaa renkaalle. Kessi suoritti renkaan, mutta tais yrittää kiertää kummankin hypyn, eri puolilta. En varmasti ohjannut tässä kohtaa kovin hyvin, mutta yleensä tällaset menee jo rutiinilla. Itse katson, että Kessi väisti hyppyä aavistuksen. Loppupätkä taas hyvä. Varmaan keinun säikyttämänä otti puomin ylösmenon tarkasti. Ja taisin mäkin ottaa siihen äänellä vähän kovemmin kontaktia hypyn jälkeen. Puomin alastulo oli hidas eikä tullut ihan maahan asti, mutta ei haittaa. Se ei myöskään varastanut! Ja hyppy loppuun.

Tästä radasta jäi vähän suttuisempi mielikuva. Varmasti osittain siksi, että aloin olla itse jo ihan pihalla kuumuuden (ja huonon syönnin) takia.

Sattui olemaan lauantain valmennuksesta treenikaveri paikan päällä. Hänkin kehui ekaa rataa ja löysi samat onnistumiset kuin itse. Toka radasta sainkin sitten häneltä hyvää palautetta. Siinä alun hässäkässä Kessi oli näyttänyt enemmänkin hämmentyneeltä. Joten oletettavasti mä olen säätänyt lähdössä niin, ettei se ole oikein tiennyt minne mennä. Mutta muutenkin kokonaisuutena meno ei ollut näyttänyt normi Kessiltä. Laitan suurimman osan kuumuuden piikkiin. Ja ehkä vähän hyppykunnon loppumiseen. Kuitenkin lauantain agivalmennus on normitreeneihin verrattuna paljon rankempaa. Siksipä hetken mietinnän jälkeen päätin, etten edes katso mitä hyppyradalla olis tarjolla vaan keskeytetään kun peli on vielä mukavuusalueella. Hyvä päätös. Olen tyytyväinen itseeni, etten vaan väkisellä lähtenyt pinnistelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti