perjantai 12. heinäkuuta 2013

Jäätiin henkiin - ekat tokokisat

Keskiviikkona korkattiin tokokisat. Kokonaisuutena oikein positiivinen suoritus. Hieman ehkä hätäistä työskentelyä kummallakin, mutta vire kantoi loppuun asti. Kelikin suosi (puolipilvinen, vajaa +20 astetta, ei sadetta).

Tuomarina oli Riittä Räsänen. Taitaa olla sieltä tiukemmasta päästä, mutta linja oli reilu ja se piti loppuun asti kaikkien koirakoiden kohdalla samana. Riitta perustelee pistemenetykset, ainakin osan. Osaan en muista sainko mitään kommenttia. En ole varma keskityinkö niin kehumaan koiraa vai mentiinkö vaan liikkurin (Annukka Hulkko) kans sellasta tahtia eteenpäin, ettei paljon ehtinyt perustelemaan. Virheet oli tuttuja eikä mitään uutta ilmennyt.

Liikkeet tehtiin hieman muutetussa järjestyksessä:
Luoksepäästävyys
Seuraaminen kytkettynä
Liikkeestä maahanmeno
Luoksetulo
Liikkeestä seisominen
Seraaminen taluttimetta
Hyppy
Paikallaolo
Kokonaisvaikutelma

Järjestyksen muutos oli aika hyvä. Ensin käytiin kehässä luoksepäästävyydessä ja heti perään aloitettiin yksilösuoritukset. Eikä niissäkään tullut kahta seuraamista peräkkäin. Minusta seuraamiskaaviot oli äärimmäisen lyhyitä, mutta kyllä niissä tuli juoksu ja käännökset ja pysäytys tai kaks.

Luoksepäästävyys 10p. (kerroin 1)
Kessi istui nätisti koko suorituksen ajan ja antoi tuomarin koskea venkoilematta.

Paikalla makaaminen 10p. (kerroin 3)
Paikallaolo oli ihan viimeisenä. Kessi malttoi nätisti alkuselitysten ajan. Maahanmeno ok, olis saanut olla nopeampi. Paikallaolo ok, hieman vilkuili ympärilleen. Tuomari sattui seisomaan Kessin kohdalla takana ja se haittas Kessiä vähän, mutta ei niin, että olis esim kääntynyt katsomaan taaksepäin. Sivulle istumiseen tarvittiin kaksi käskyä, mutta tämä tais mennä tuomarilta ohi.

Seuraaminen kytkettynä 8,5p. (kerroin 2)
Kessi riehui ennen kehään tuloa ja jouduttiin vielä odottelemaan hetki, kun tuomari piti pienen tauon. Kuitenkin heti seuraamiskäskystä rauhoittui ja keskittyi. Hienoa mennä kehään, kun koira oli mukana. Liike lähti aika napakasti heti kun oltiin aloituspaikalla. Mikäs siinä, koira oli hyvin kuulolla ja tietenkin ne odotti mun valmis nyökkäyksen. Kessi teki Kessiksi oikein kivan ja aktiivisen seuraamisen. Ei mikään huikea, mutta hyvä. Tuomarin mielestä kelpiet tekee yleensä todella tiivistä seuraamista ja Kessihän ei näin toimi. Kessi pitää kuitenkin kivasti paikkansa eikä seilaa. Kontakti tais tipahtaa muutaman kerran, mutta ei mitään isompaa. Juoksu oli hyvä eikä jätättänyt yhtään. Hienoa!

Seuraaminen taluttimetta 8p. (kerroin 4)
Vapaana seuraaminen tuli vasta seisomisen jälkeen. Taisin vetää henkeä ensimmäisen kerran vasta tässä vaiheessa. Ainakin huokasin sen verran äänekkäästi, että sekä liikkuri että tuomari reagoivat kommentoimalla :). Mielestäni samaa tasoa kuin hihnassa seuraaminen. Kessiksi oikein hyvä ja alla oli jo useampi liike ilman palkkaa. Olin todella tyytyväinen.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8,5p. (kerroin 2)
Lähtö oli hyvä. Harmillisesti Kessi herpaantui just ennne käskyä ja lähti luutuamaan jonnekin kauemmas. Reagoi kuitenkin käskyyn heti. Maahanmeno olis ehkä saanut olla nopeampi. Maassa olo on rauhallinen ja varma. Sivulle nousemiseen tarvittiin toinenkin käsky. Tähän tarvii saada muutosta, koska sama tapahtui myös paikallaolon ylösnousussa. Kokonaisuutena kivasti suoritettu.

Luoksetulo 9p. (kerroin 3)
Jäi nätisti. En tiedä kuinka varmasti tai epävarmasti istui jätön. Yleensä on tässä epävarman oloinen. Lähti hyvin ja juuri sopivalla vauhdilla ja vasta käskystä. Jarrutti hivenen liian aikaisin, mutta eipä törmännyt. Riitta verottaa kaikenlaisesta törmäämisestä mielestäni aika paljon (mutta kaikilta saman). Sivulle istuminen jäi vajaaksi. Kessi tulee siis suoraan sivulle. Ihan hetken mietin, että tuleeko se ollenkaan vai lähteekö palkalle eli olinpa silti tyytyväinen suoritukseen. Treeneissäkin tahtoo olla, ettei tule ihan loppuun asti ensimmäisellä toistolla, mutta toisella napsahtaa tosi hienosti suoraksi. Paitsi sen kerran, kun Kessi hoksas alkaa karkaileen suoraan palkalle... Kuitenkin kohtuullinen pistemenetys vain vinosta perusasennosta.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10p. (kerroin 2)
Seuraaminen oli hyvää. Ilmeisesti seisominen oli riittävän napakka. Tässä en voi vilkaista, koska vilkaisusta menee maahan. Ja muistin tämän kokeessa! Paluun ajan Kessi seisoi ihan rauhassa eikä edes ennakoinut sivulle istumista liikkurin käskystä. Taisin kuulla taustalta tuomarin kommentin 'tähän ei mitään lisättävää' tmv.

Estehyppy 8p. (kerroin 2)
Ennen hyppyä oli siis vapaana seuraaminen. Olo oli jo lähes rento. Odoteltiin rauhassa, kun liikkuri lisäsi meille puolikkaan laudan. Sinänsä korkeudelle on ihan se ja sama. Muistin seurauttaa esteen eteen enkä mennyt liian lähelle. Hyvä minä! Tämä siksi, että Kessi tahtoo karata esteelle, jos sen yrittää tuoda vapaasti. Kessihän lähtee hyppyyn aina hyvin ja nyt muistin pysäyttää sen toiselle puolen ajoissa ja oma-aloitteisesti. Kessi etenee sen verran vauhdilla, että esteen taakse kertyy hieman matkaa. Oma reagointinopeus vois olla kans napakampi. Mutta sitten, eipä malttanut seistä ihan loppuun asti... Kessi kääntyi istumaan auton takakontissa olevaa palkaa kohti just kun mä ehdin sen viereen. Seurailin kuitenkin loppuun asti ja seisahduin siihen istuvan koiran viereen. Oma moka, mitäs menin sanomaan ennen vapaana seuraamista, että vielä kaks liikettä.

Kokonaisvaikutus 8,5p. (kerroin 1)
Tätä tuomari ei enää perustellut. Suurin osa meistä sai 8,5 pistettä eli tämä tais olla tämän tuomarin 'ihan kiva' pistemäärä. Eipä se mitään ratkaissut. Paitsi tuo (tai joku muu) 0,5 pistettä ratkaisi meidän luokkavoiton. Kehästä poistuessa yksilösuoritusten jälkeen huokasin, että kestihän se vire. Riitta kuuli ja kysyi miksi ei olisi kestänyt, koira kuulemma niin selvästi nauttii yhdessä tekemisestä. Päivän parasta antia!

Pistemäärä yhteensä 177,5p. ja luokkavoitto. 2. ja 3. sijoittuneet saivat 177 pistettä, ettei me mitenkään ylivoimaisia oltu ;).


Kessi muisti hyvin autolla olleen palkan. Kylläpä veti ja kiskoi koko matkan autolle. Treeneissä on tähän mennessä käytetty enemmän avointa palkkaa kentän laidalla. Harmillisesti meidän juoksulähtö häiritsi seuraavaa kilpailijaa ja kai vähän hänen koiraansakin. Satuin kuulemaan kommentin heidän suorituksensa jälkeen. Tarvii jatkossa vähän katsoa, ettei ihan heti lähde juoksemaan... Paikallaolon jälkeen autossa oli uus palkka ja ihan samaa kyytiä olis pitänyt päästä palkalle. Huippupalkka selvästi on meidän juttu ja auttaa Kessiä pitämään virettä. Ja ehkä vähän jopa nostattaa virettä. Nyt kun vielä treenataan lisää niin ehkä sieltä löytyy myös maltti tehdä asiat kunnolla loppuun asti ennen palkalle ryntäämistä. Positiivista oli myös, että Kessi riehaantui joka kerta liikkeen jälkeen kehusta, mutta ei yrittänytkään karata palkalle! Jotain (ja paljon) on tehty oikein!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti