maanantai 4. helmikuuta 2013

Flunssaviikko ja surkea rally-kisa

Kootaan tähän nyt viimeviikon kaikki kömmähdykset. Ohjaajalla oli flunssa ja valtava väsymys. Kyllähän se herkässä koirassa näkyy... Lisäsin tarkempia kommentteja rally-kisasta ja omatekemän ratakuvan.

Maanantaina käytiin näyttelytottumustreeneissä Hervannan Mustin ja Mirrin takatilassa. Lähdettiin hakemaan työskentelyä vieraassa tilassa vieraiden koirien seassa. Bonuksena saatiin oikein hyviä toistoja koskettelusta ja hampaiden katsomisesta. En nyt tiedä menikö juoksuosuudet ihan putkeen ja seisoahan tuo on aina osannut. Illalla kelpie lepäsi ja tassun vipatuksesta päätellen kertasi mielessään päivän asioita.

Tiistaina oli agi ja yritin tosissani syöttää koirani toisten koirille. En ihan onnistunut. Rata oli helppo ja jouheva noin 10 esteen pyörittely. Otettiin ensin yksittäisenä välistävetoja oikealle onnistui ihan jees, vasemmalle ei alkuunkaan. Vasemmalle tarvi ottaa ihan yhden hypyn jälkeen palkkaa (tätä sais ottaa muutenkin enemmän). Rata onnistui hyvin. Ensimmäisellä kiekalla kaikki kaaret valui pitkiksi. Toisella onnistuttiin paremmin. Yhdessä kohdassa tein takaaleikkauksen kun käskettiin, vaikka jouduin odottelemaan koiraa ihan turhaan putkesta. Joka kerta onnistuin kuitenkin kääntämään Kessin oikeaan suuntaan. Palkatessa lelulla Kessi sinkoilee itsekseen sinne tänne ja yhteen tällaiseen sinkoamiseen lähtikin kentän laidalta antikaveri Paavo mukaan. Paavo kyllä tykkää Kessistä, mutta Kessi ei jaa tätä tunnetta. Tässä ei sattunut kummempaa. Itsekseen otettiin kontakteja ja keinua. Oikein hyviä erillisinä! Kepitkin onnistui monta kertaa tosi hyvin (6 kepin pätkä). Mutta sitten se mun heittämä nami lähti epäonnekkaasti pomppimaan Kessi perässään ja tämä parivaljakko päätyi odottavan Allin jalkoihin eikä siitä hyvä heilunut. Kessi raukka jäi pahasti jalkoihin. Tein pari toistoa vielä kepeillä, mutta tää oli jo niin nahkeaa, että annoin lopun olla. Ens kerralla paremmalla onnella ja tarkemmalla ohjauksella. Ja kyllä mä NYT muistan, että piti laittaa etupalkka eikä nakella yhtään mitään... Illalla kelpie lepäsi ja tassun vipatuksesta päätellen kertasi mielessään päivän asioita.

Keskiviikko oli lepopäivä. Emäntä vaan nukku. Silti kelpie lepäsi ja tassun vipatuksesta päätellen kertasi mielessään päivän asioita.

Josta säästyi torstain rallytreeneihin ekstra virtaa. Ja kylläpä kelpie esittikin parastaan! Tehtiin pari kertaa radanpätkää ja joka kerta palkatta onnistui hyvin. Ensimmäinen kerta oli paras ja ohjaaja nipistää itseään kun ei muistanut palkata repulla huippupalkalla (tuli mieleen vasta nyt). Sivussa tein kaikenlaista pientä mukavalla vireellä. Ihan tunnin lopuksi ei oikein seuraamista irronnut, oli ehkä vähän tyhmää siinä vaiheessa alkaa vielä yrittelemään. Mulle jäi kuitenkin hyvä mieli. Illalla kelpie lepäsi ja tassun vipatuksesta päätellen kertasi mielessään päivän asioita.

Perjantaina oli lepopäivä. Kelpie jäi kaupassakäynnin ajaksi yksin ja siinä tuli ikuistettua nauhoituksin pieniä huutopätkiä. Toinen kerta tässä kuussa. Jokin laukaiseva tekijä näissä on, mutten ole ainakaan vielä hoksannut mikä.

Lauantaina oli rally-toko kisat.



Saatiin AVO luokasta 73pistettä. Vielä tuloksen puolella, vaikkei paljoa. Otin kaksi liikettä uusiksi (2x -3p) ja kaksi liikettä tuli väärin suoritetuksi (2x -10p) ja yhdessä kohdassa oli puutteellista yhteistyötä (-1p). Heti ensimmäinen eteen istuminen piti uusia (-3p). Tässä haittas eniten heti edessä oleva hyppy. Rähinät alkoivat vasta hypyn jälkeen ja oikealle käännöksessä tuli ylimääräinen lenkki väärään suuntaan (-10p). Yleisö ja rähinät oli lähdön takana, joten käännös ja istu - kierrä koira onnistuivat kunnialla. Sitten taas hankaluuksia eteen istumisessa. Kessi sen osaa, tänään se ei kuitenkaan onnistunut. Ensin siinä tuli niin paljon säätöä eteen siirtymisen kans, että päätin uusia (-3p) ja uusinnassa Kessi napsahti tosi nätisti heti ensimmäisenä maahan (-10p). Saatiin kuitenkin jotenkin räpisteltyä tilanne läpi. Täyskäännös istumisilla oli vähän hankala, mutta siinä ei temppuiltu virheen arvoisesti. Juoksu, vasen käännös ja istu - maahan oli hyviä. Houkutus on meille vähän hankala ja taas oikealle käännöksessä taisteltiin. Enpä meinannut muistaa, että tuosta 270 oikealle taistelusta saatiin huomautus puutteellisesta yhteistyöstä (-1p). Mutta siis tuloksen arvoisesti. No, ens kerralla paremmin.

Periaatteessa ei huonostikkaan. Jäi vaan itseä harmittamaan kuinka voimakkaasti Kessi reagoi kentän ulkopuolella rähiseviin koiriin. Huonoa tuuria, että sisään tuli aina uus rähisevä koira juuri kun edelliset hiljeni. Kelpie raukka yritti karvat pystyssä parhaansa, mutta ei voinut vastustaa vaan piti nähdä ketä takana liikkuu. Eteen istumiset osoittautuivat kaikkein hankalimmiksi, joten luulenpa, etten ollut kovin hyvä ja rento ohjaaja itsekään. Taisin vähän kumarrella ja painostaa. Sääli, ettei saatu ketään videoimaan tilannetta.

Sunnuntaina käytiin muutaman kilsan lenkki potkurilla. Illalla Kessi oli ensin rallyn alkeiden ajan esimerkkikoirana tuntilaisten seassa ja siinä se suorittelikin yhtä sun toista ihan kivasti. Tokon alkeiden ajan Kessi tais nukkua takahuoneessa. Ainakin aina kun vilkaisin se makas levynä keskellä lattiaa. 

Aika aktiivinen viikko noin niinku ohjaajan lepoviikoksi. Eikä ID-, BH- sekä tokotreenit ole vielä edes alkaneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti