sunnuntai 12. tammikuuta 2014

mölli BH koe

Meillä jäi raskautta edeltävältä BH kurssilta pari kertaa käyttämättä, joten käytin yhden tähän kokeeseen. Menin asenteella, että saadaanpa vikalista esille. Ja niinpä saatiinkin, mutta paljon lyhempi kuin kuvittelin. Koe oli Koirakoutsin uudella hallilla, jossa en ole Kessin kans ennen käynyt. Kessi oli kivasti kierroksilla heti halliin tullessa. Niinpä pitelin hihnan nokassa keulivaa koiraa ja yritin vaisusti estää sitä hyppimästä kenenkään päälle. Sen jälkeen riivin sitä hihnalla takas ja vaisusti yritin estää varastamasta korista tavaraa. Hyvä alku, mutten halunnut myöskään liian kovasti napauttaa, ettei tuo lässähdä kokonaan. Tarvis varmaan joku kiva balanssi löytää tähänkin vaiheeseen.

Oltiin ensin paikallaolossa. En saanut Kessiä seuraamaan paikkamakuu paikalle mennessä. Hieno fiilis. Tuli kuitenkin tosi nätisti sivulle ja malttoi istua maahanmenolupaan asti. Meni vielä ekalla maahan ja kohtuu napakasti. Kessi makasi koko ajan ja oli hienosti aina kun vilkaisin. Paitsi kerran ja silloin komensin äänellä. Paluun odotti mallikkaasti maassa nostolupaan asti ja nousi vielä ekalla ja aika napakasti. Ei kuitenkaan huono alku.

Sitten nostatettiin ohjaajan mielialaa enkä saanut Kessiä seuraamaan lähtöpaikalle menossa... Mit*vit***! Lähtöpaikalla Kessi kuitenkin yhtäkkiä siirtyi koemoodiin ja tuli nätisti sivulle. EIKU! Tässä kirjoittaessa tajusin, että tätä seuraamista Kessi ei tehnyt sen lähtöpaikan takana olleen kissanruokapalkan takia... Hyvä huomio... No, hihnassa seuraaminen meni jotenkuten. Halliin ei mahtunut ihan 50 askelen seuraaminen enkä muistanut tehdä 10-12 askelen juoksua ja hidasta. Lisäksi huomasin, että hihnakäsi jäykistyi omituisesti, mikä taatusti vaikutti negatiivisesti Kessiin. Käytin tarvittavan määrän lisäkäskyjä. Ei me nyt treenitilanteeseen olla tultu totaalisesti epäonnistumaan. En ole satavarma olisko Kessi pysynyt mukana koko matkan ilman lisäkäskyjä. Olishan se voinutkin. Ehkä. Kokeilen sitä joskus myöhemmin. Kokonaisuus kuitenkin lähes ihan ok. Henkilöryhmä kohtuullinen ottaen huomioon, ettei sitä olla treenattu kuin kerran sillä viime kesän BH kurssilla.

Vapaana seuraaminen oli jo selvästi parempi kokonaisuus. Ensinnäkin otin itse oikeamman määrän askelia ja mun käsi ei ollut hihnan takia omituisesti halvaantunut. Käytin tässäkin lisäkäskyjä. Edelleen se palkan ohi tai palkkaa kohti tapahtuva seuraaminen tökkii. Mutta noin niinku BH tasolla ihan ok.

Liikkeestä istuminen eli nykyään perusasennon otto ja siitä istumaan jättö. Tässä nyt ei ole mitään kummallista eikä huomautettavaa.

Koska halli oli vähän lyhyt niin ennen liikkeestä maahanmenoa palattiin lähtöpisteeseen ja suoritettiin liike siitä. Eikä tässäkään mitään. Perusasento onnistuu ja siitä maahanmeno ja vielä luoksetulo. Tässäkään ei ihan saanut riittävää matkaa luoksetuloon, mutta eipä se meitä haitannut.

Tottisosuus olis siis ollut hyväksytty. Oletettavasti myös kaikilla perus pk tuomareilla. Ei varmaan kaikilla, jos ne laskis lisäkäskyjä. Toki ennen oikeaa BH koetta tulis varmasti eri tavalla treenattua pitkiä seuraamisia.

Kaupunkiosuus oli aika typistetty ja oltais sekin läpäisty heittämällä. Tässä huomiona itselle, että vaikka se Kessin täällä käsky toimii tässä kodin ympärillä, niin tarvis harjoitella sitä vähän muuallakin. Sillä ei nimittäin ollut siinä hallin pihassakaan mitään merkitystä koiralle... Onpahan jotain, mitä normi vaunulenkeillä voi vahvistaa koko ajan :).

Olipa hyvä kun tuli mentyä ja kiva fiilis jäi. Ollaan jo siis yhdessä Kessin kans sillä tasolla, että voitais mennä BH kokeeseen milloin vain ja saavutettais minimitaso aika pienellä viilauksella. Tai lähinnä ehkä moottorin kasvatuksella, jos ainoa isompi juttu oli pitkä seuraaminen. Ei huonostikaan näin vähällä treenimäärällä, mitä viime kuukausina on toteutettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti