lauantai 18. toukokuuta 2013

Jäätiin henkiin - ekat agikisat

Siis minähän en ole itsekään koskaan ennen kisannut yhdelläkään koiralla. Joten tämä oli totaalinen lajikorkkaus kummallekin. Päästiin eilen käväisemään hallilla viime hetken muistutteluissa. Halusin ottaa kertaalleen lähinnä keinun ja kepit. Otettiin pientä rataa ja Kessi meni siinäkin vähän turhan vauhdikkaasti. Tai sitten mä olen hidastunut yllättävän paljon...

Ihan itse piirsin ratakuvat kisoista. Eivät ole mittakaavassa ja mittasuhteetkin meni vähän sinne päin :). Radat oli mukavia ja sujuvia ja nopeita. Ei helppoa nopean koiran kans, sanoivat kanssakisaajatkin.

A rata, maksi 1

A radalla tuli pieni varastus lähdössä, onneksi huomasin. Kaks putkea peräkkäin, en ihan ehtinyt hypylle ohjaamaan. Kessi kuitenkin selvitti tilanteen. Kontaktin haku on kunnossa, joten A:lle ohjaus ei tehnyt tiukkaa. Kontaktille pysähtyminen teki, Kessi pysähtyi vasta maahan kontaktin alle. Eikös se olis jo virhe... Siitä suora putki, en ihan ehtinyt hypylle. Kessi kuitenkin selvitti tilanteen. Kontaktin haku on kunnossa, joten puomille ohjaus ei tehnyt tiukkaakaan. Kontaktille pysähtyminen teki, Kessi pysähtyi vasta maahan kontaktin alle. Ja eikös se olis edelleen virhe... Rengas, mutkaputki ja hyppy, ok. Mutta menin hypyn ja keppien väliin, joten en ehtinyt saada Kessiä hidastamaan ja hakemaan keppejä. Olin liian lähellä, my mistake ja 5 varmaa virhepistettä. Pari kääntävää hyppyä, putki ja muuri ok. Kääntävälle hypylle tultiin taas liian lujaa enkä osannut jarrata ajoissa. Kessi ajautui väärän esteen taakse enkä osannut ohjata sitä sieltä pois. Olis varmaan tullut, kun olisin ajoissa OHJANNUT. Siitä paluu radalle ja loppupätkä meni sievästi edeten. Lapussa lukee vain yks K ennen HYL merkintää.


B rata, maksi 1

B rata oli lähes sama, mutta toiseen suuntaan. Kessi kävi VÄHÄN kierroksilla jo etukäteen. Hienoa... Alku oli hyvä. Sain ohjattua tuon kääntävän esteenkin, eikä siinä tullut edes kovin pitkää lenkkiä. Putken jälkeen taisin unohtaa ohjata... Kessi meinas mennä oikein, mutta jotenkin sössin siinä. Kessi ajautui esteen väärälle puolen ja hyppäsi sen vielä väärään suuntaan. Hylky, joten ei kun harjoitusmielessä loppuun. Tästä päästiin takas radalle. Ja olispa HIENO kepeille lähetys. Ihan loistava! Kessi haki kepit aika kaukaa edestä, ihan itse. Siitä vaan juoksin Kessin kiinni ja rengas, mutkaputki ja hyppy nätisti. Sitten puomi. Oliskohan Kessi innostuksissaan hypännyt ylösmenonkin yli, en ole varma. En olis myöskään yllättynyt. Alastulolle ei edes yrittänyt pysähtyä. Taistellen päästiin hyppy, siitä TÄYSILLÄ putkeen ja A:lle. Ja A:lta vauhdin yhtään kärsimättä putkeen. Keskeytin tähän. En viitsinyt vahvistaa orastavaa putkihulluutta kahden suoran putken suoralla... Tilastomerkintä HYL.

H rata, maksi 1

Hypärille tuli sitten jo jotain muutosta. En odottanut tältä radalta suuria, mutta yllätyin positiivisesti. Alku meni loistavasti. Kessi odotti lähdössä mukavan rauhallisena. Sitä se väsymys teettää. Ei muuten lähtenyt ekalla liikkeelle, mutta kun lähti niin vauhti oli ihan sama kuin ennenkin. Tällä radalla sain rytmitettyä alun mukavasti ja taisin jopa edetä lähes suunnitelman mukaan. Kepeille, jos mahdollista, vielä parempi lähetys ja haku. Sijoituin suunnitelman mukaan noiden kahden hypyn väliin ja jarrutin Kessiä jo ensimmäiselle hypylle, niinku edestäpäin. Nyt olin vähän enemmän jäljessä ja Kessillä tuli epävarmuus. Ei tehnyt kuitenkaan virhettä ja mä tajusin kompata heti. Tosi hienosti hypylle. Ja mitä tekee Taija? EI OHJAA PUSSIIN! Sanon vaan, että läpi ja juoksen täysillä. JOS tässä olis ollut putki, niin Kessi olis korjannut linjansa näinkin. Mutta kun siinä oli pussi. Näistä oppii :). Kessi suoritti kauempana putken ja näinpä olimme keränneet kolmannen hylyn. Ei kuitenkaan harmittanut, ihme kyllä. Tästä jatkettiin, olin keppien ja pussin välissä, joten Kessi vilahti pituudelta mutkaputkeen. Tämä tuli myös ratahenkilökunnalle yllärinä, siellä olivat jo korjailemassa putkea meidän jäljiltä. Alunperin mietin, että siinä kohtaa pitäis päästä pussin toiselle puolen, mutta luulin, etten ehdi tehdä valssia. Olis kannattanut edes yrittää. Ei muuta kuin takas radalle. Suorien putkien hässäkässä Kessi ampui joka putkesta sata lasissa suoraan eteenpäin, mutta ei kuitenkaan virheen arvoisesti. Ja hieno eteneminen viimeiselle esteelle.

Mitä opimme?
>Kisoista jää henkiin, vaikka sais kolme hylkyä.
>Kisoissa pitäis edes yrittää ohjata alkuperäisen suunnitelman mukaan (kuten hypärillä jo vähän tapahtuikin).
>Ohjaa myös itsellesi selkeät kohdat.
>Älä mene liian lähelle kepeille, anna Kessille tilaa suorittaa (samoin kontakteille).
>Jos mietit, että tähän olis parempi tehdä esim valssi, niin TEE!

Hyvä mieli, ens viikonloppuna uudestaan :D

1 kommentti: