sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

27.4 Rally-toko -kisat

Se on sitten siinä. Ensimmäinen hylky Rally-toko -kisoista. Tosin, jos en olis uusinut ja olisin vaan tyytynyt -10pisteen menetykseen, niin oltais saatu toinen rimaa hipoen tulos. Mutta mitä me sellasella. Parempi, että päästään harjoittelemaan vielä alemmissa luokissa. Lisään kuvan joskus, jos tuomari lataa sen nettiin.

Lähtö oli hyvä ja Kessin seuraaminen oli loistavan tuntuista. Varmaan ensimmäinen kerta, kun ensimmäistä kylttiä ei tarvinnut uusia.

1. tehtävä: Istu-seiso-kierrä koira. Ei moitteen sijaa, edes omasta mielestä.

2. tehtävä: spiraali vasemmalle. Luonnollisesti tästä tuli -1p kontrollin puute. Tämä on meillä aina kaikissa tötsien kans tehtävissä liikkeissä. En kyllä ole varma mistä se tässä kohtaa tuli. Kessi jäi kyllä jälkeen pari kertaa, mutta enemmän sillä tuli jopa edistämistä ja pari kertaa lopussa ihan keulimista, josta itse kyllä kehuin ja paljon. Mieluummin näin päin :).

3. tehtävä: pyörähdys sivulla. Meidän bravuuri treeneissä. Kisatilanteessa Kessi tulkitsi käsimerkin käskyksi lähtä jonnekin. Sillä sivulla oli agiesteitä kauempana, ehkä ne veti. Joka tapauksessa käytin tähän -3p uusinnan. Toisella yrityksellä ihan siisti pyörähdys, mutta ei edelleenkään yhtä hyvä kuin treeneissä.

4. tehtävä: istu-90 oikealle-istu. Minusta meni ihan kivasti. Tuomari sakotti -1p erittäin vino asento, yli 45 astetta. No, Kessi menee välillä tosi vinoon, kun käännytään oikealle vain 90 astetta. ja siihen pitäis vielä ehtiä istua Asenne oli kuitenkin hyvä.

5. tehtävä: 360 vasen. Tosi hieno! Ei moitteen sijaa, edes omasta mielestä.

6. tehtävä: pujottelu edestakaisin. -1p kontrollin puute. Olisko tässä tullut perinteisempi jätättämisvirhe. En ainakaan muista, että olis lähtenyt enää keulimaan.

7. tehtävä: istu-eteen-oikealta sivulle-istu. Tässä säädettiin. Kessi ei siirtynyt ekalla eteen. Siirtyi kyllä vähän, mutta ei eteen. -3p eli uusin tehtävän. Toisella kerralla meni paremmin, mutta olettaisin, että tuo -1p ohjaajavirhe on tullut tästä uusitusta. Ei käsitystä mistä kohtaa. Taatusti ei ollut uusinnallakaan mikään oppikirjasuoritus.

8. tehtävä: 270 vasen. Tosi hieno! Ei moitteen sijaa, edes omasta mielestä.

9. tehtävä: hyppy. Kylläpä lähti kelpie lapasesta. Sain just ja juuri pysäytettyä ennen seuraavaa kylttiä. Taidettiin pysähtyä lähes juoksusta suoraan sivulle. Ei pistemenetyksiä, mutta ei sen tarttis ihan noin vauhdilla mennä ja edetä. Tiedä sitten mihin tähtäs, olisko hypännyt kyltinkin.

10. tehtävä: istu-askel oikealle-istu. Vaikka tultiin tähän perusasentoon melko lennosta niin itse tehtävä onnistui hyvin.

11. tehtävä: saksalainen täyskäännös. Mä en ymmärrä mikä tässäkin tehtävässä on. Treeneissä ei mitään heikkoa, kisoissa ei mene ikinä ekalla yrityksellä. Nytkin Kessi lähti hakemaan jotain kyltin takaa. Ei muuta kuin uusiksi eli hylkäys. Eikä Kessi mennyt oikein uusinnallakaan. Olis ollut sama ottaa vielä kerran, koska oli jo hylkäys alla. Kierrä merkki täytyy näköjään miettiä vähän uusiksi, koska tämä oli tässä kisassa jo toinen tehtävä, jossa Kessi lähti viilettämään merkin suuntaan yrittämättäkään tehdä kiertoa, jonka ihan taatusti treeneissä osaa.

12. tehtävä: 90 oikealle. Ei huomautettavaa.

13. tehtävä: istu-eteen-vasemmalta sivulle-istu. Tässä Kessi tuli kohtuudella eteen. Kuitenkin -1p erittäin vino asento, yli 45 astetta. Olisko ollut kuitenkin se eteen istuminen. Normaali sivulletulo ei jää yleensä noin vajaaksi.

Ilahduin niin radan loppumisesta, että hihkaisin 'jes' heti kyltin jälkeen. Ja Kessihän lähti, iloisilla loikilla etenemään. Ei kuitenkaan kauas ja palas heti käskyllä. Sen verran, että saatiin vielä ylimääräiset -3p puutteellisesta yhteistyöstä.

Lopputulos: HYL TVÄ eli hylätty ratavirheen takia.

Lisäyksenä: Nyt olin todella tyytyväinen (varsinkin näin jälkikäteen) Kessin kokonaisilmeeseen ja suorittamiseen. Kaks uusinnoista tuli sen takia, että Kessi lähti innoissaan 'jonnekin'. Oletan, että olemattomille agiesteille. Kisathan oli meidän agitreenihallissa. Yritystä oli loppuun asti ja sellasta ennen kisoissa ollutta hidastelua ei ollut mielestäni niin paljoa kuin ennen. Tosin taidetaan saada tässä vaiheessa miinusta enemmän keulimisesta kuin hidastelusta ennen, silti minusta suunta on oikea ja sehän on pääasia.

******

Harmittihan tuo, vietävästi. Harmittaa tietty vieläkin (mutta parin päivän päästä ei harmita enää), mutta nyt yön yli nukuttua mulla on jo teoria. Jostain syystä meidän kisat on menneet tänä vuonna penkin alle. Syitä on varmasti monia, eikä yksi asia välttämättä ratkaise kaikkea. Silti.

Otettiin muuten tossa vuoden vaihteen jälkeen loppupalkkasysteemi eli kuppi odottelee kehän laidalla tai kuten eilen, autossa. Yöllä tuli mieleen, että ihan samanlaista eteen istumisen jumimista tulee kotona ruokakupin kans treenatessa. Onko kelpiessäni siis sen verran paimenkoiraa, että saadaan sinne tänne pikku jumimista? Lievää, mutta kiusallista.

Toinen tähän liittyvä on kuppitreenin vieminen pidemmälle. Että Kessi oppis tekemään loppuun asti ennen kuin pääsee palkalle. Viime aikoina treenit on olleet aika lyhkäsiä ja siitä heti kupille.

Kisoissa kupin lisäksi uutena elementtinä on talkoilu. En ole aikaisemmin talkoillut samoissa kisoissa kun kisataan. Treeneissä jo näkyy, että Kessin kierrokset on kaakossa, kun se on joutunut odottamaan pari tuntia autossa. Nytkin kisoissa, kun hain Kessin mittaukseen ja kilpailukirjan varmennukseen, en meinannut saada sitä millään hallintaan. Edes alkeellisesti. En edes sen vertaa, että olisin voinut pyytää seisomaan mittauksessa. Oli pakko pitää pannasta kiinni ja käskyttää tiukasti. Hienoa tietenkin, että on virtaa, mutta sitä tartteis ehkä olla hallittavissa määrin. Äkkiähän tuo virtapiikki laskee, mutta epäilen, ettei se tee kokonaisuudelle hyvää.

Pitää vielä miettiä ja tehdä 9.5 kisoihin jotain muutoksia. Talkooporukkaan lupauduin jo, joten aloitetaan tuon kuppipalkkauksen muutoksella. Pitää vielä miettiä, että jättäiskö sen pois vai yrittäiskö ehtiä opettaa pidempään pätkään ennen palkalle pääsyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti