torstai 9. toukokuuta 2013

Rally-tokon tuplakisa

Aurinkoisen bikinikelin sijaan saatiin sateinen aamupäivä. Onneksi sade lakkas ennen meidän vuoroa ja keli oli oikeastaan aurinkoista säätä parempi. Ei ollut liian kuumaakaan. Kessi odotteli väliajat M&M hallin perukoilla häkissä. Jostain syystä en nyt saa liitettyä kuvia radoista. Ehkä joskus.

Kisa1 AVO 90p RTK2 Tuomarina Tiia Hämäläinen
Oikein kivailmeinen suoritus. Muutama herpaantuminen, lähinnä houkutuksen takia. Tuomarin kommentti: Nättiä menoa!

1. tehtävä: istu-eteen-vas sivu-istu. Ei moitteen sijaa, edes omasta mielestä. Tuli eteenkin suoraan ja hyvin. Eteentulo on ollut hetken aikaa ongelmallista. Ei olla harjoiteltu turhaan :)

2. tehtävä: liikkeestä maahan. Ei moitteen sijaa, edes omasta mielestä.

3. tehtävä: juoksu.

4. tehtävä: pujottelu. Kontrollin puute -1p. Tämä siis juosten. Ei ole meidän juttu, mutta selvittiin. Kuitenkin ansaittiin 'se tavallinen' virhe.

5. tehtävä: normaali vauhti.

6. tehtävä: vasen täyskäännös. Ei moitteen sijaa, edes omasta mielestä. Kerrankin onnistui ensimmäisellä yrityksellä. 

7. tehtävä: istu-90 vasen-istu. Epätarkasti suoritettu tehtävä -3p. Näissä Kessi tahtoo hypähtää sivulla.

8. tehtävä: 270 oikea. Ei moitteen sijaa, edes omasta mielestä. Vaikka oikealle kääntyminen on ollut ennen aika hankalaa. Ei siis ole tehnyt haittaa harjoitella tätäkin vähän :)

9. tehtävä: istu-maahan-istu. Erittäin vino asento, yli 45 -1p. Sijoittui takaviistoon ensimmäisen perusasennon. Oletan, että houkutus veti puoleensa juuri sopivasti. Istu-maahan-istu vaihdot oli puhtaat.

10. tehtävä: eteen-askeleet. Epätarkasti suoritettu tehtävä -3p. Tässäkin tosi siisti siirtyminen eteen. Askeleet ihan hyvät. Eteen istumiset loistavat. Sivulle siirtymisessä lopussa oli jotain häikkää ja Kessi teki kiepin vasemmalle sivulle väärää kautta. Ilmeisesti houkutus veti taas sopivasti. En muista tässä tehtävässä muuta virhettä kuin sivulle siirtymisen, mutta saattoihan tuo johtua jostain muustakin...

11. tehtävä: istu-180 vasen-istu. Ei moitteen sijaa, edes omasta mielestä.

12. tehtävä:  360 oikea. Ei moitteen sijaa, edes omasta mielestä. Taas oikealle käännös hyvin :)

13. tehtävä: istu-90 askel oikea-istu. Ei moitteen sijaa, edes omasta mielestä.

14. tehtävä: houkutus. Kontrollin puute -1p, puutteellinen yhteistyö -1p. Tässä oli kaikenlaista pyrkimystä ja kyttäilyä kumpaakin houkutusta kohti. Ei kuitenkaan koskenut kumpaankaan.

Kisa2 VOI 76p sijoitus 1. Tuomarina Krista Karhu
Nyt jo vähän väsyneempi kokonaisuus. Hyvää yritystä kuitenkin. Pientä epävarmuutta ihan uudenlaisista liikkeistä, mutta joka kohassa reilua yritystä. Hienoa! Tuomarin kommentti: Harmi, että talloit koirasi peruutuksessa. Jäi epävarmuus päälle :)

1. tehtävä: istu-askel sivulle-istu. Kontrollin puute -1p. Jotain säätöä ja taas se hyppäys sivulla.

2. tehtävä: liikkeestä seiso-kierrä koira. Ei moitteen sijaa, edes omasta mielestä. Tällaista liikettä ei ollakaan ikinä tehty. Mutta kun koira osaa riittävän hyvin sekä liikkeestä seiso että seiso-kierrä koira. Vähän tassutteli loppuvaiheessa.

3. tehtävä: 360 vasen. Ei moitteen sijaa, edes omasta mielestä. Meidän bravuuriliikkeitä, vaikka tällä kertaa suoritti vähän vaisusti.

4. tehtävä: kieppi. Puutteellinen yhteistyö -1p, ohjaajavirhe -3p. Kisoissa meille hankala liike. Kessi sääti jotain ja lähti jo vähän edelle ja mä pysähdyin näyttämään. Kai nuo oli ne suurimmat virheet. Itse kieppi on toteutuessaan hyvä ja nopea.

5. tehtävä: vasen täyskäännös: Ei moitteen sijaa, edes omasta mielestä.

6. tehtävä: juoksu.

7. tehtävä:  pujottelu. Kontrollin puute -1p. Tämä siis juosten. Ei ole meidän juttu, mutta selvittiin. Kuitenkin ansaittiin 'se tavallinen' virhe. TAAS.

8. tehtävä: normaali vauhti.

9. tehtävä: istu-180 oikea-istu. Erittäin vino asento, yli 45 -1p. Tais olla ensimmäinen perusasento jo vino. Toinen oli sitten suora. Muistaakseni. Tässä oli kans jotain kontaktin puutetta ja haahuilua muutenkin.

10. tehtävä: 2xvasen täyskäännös. Ei moitteen sijaa, edes omasta mielestä. Ensimmäistä kertaa kisoissa. Ja itse asiassa, ei olla moista koskaan kyltin kans kokeiltu. Ei haitannut.

11. tehtävä: peruutus 3 askelta sivulla. Tuomarin kommentti: Hieno. Oikeesti. Kessillä ei ole juurikaan harjoiteltu peruuttamista. Silloin tällöin seuraamisharjoituksena, mutta tätä ei olla oikeasti opetettu. Ja nyt Kessi suoritti TÄYDELLISEN peruutuksen sivulla. Jopa niin suoran, että astuin viimeisellä askelella tassuille :(. Harmi.

12. tehtävä: istu-180 vasen-istu. Kontrollin puute -1p. Tais tulla taas perinteinen hyppäys käännökseen. Kessillä alkoi jo keskittyminen herpaantumaan.

13. tehtävä: istu-90 askel oikea-istu. Puutteellinen yhteistyö -1p. Jotain säätöä, en ole varma mitä. Kessi ei ainakaan keskittynyt kovin hyvin enää. Väsymys tais alkaa painaa.

14. tehtävä: molemmat vasempaan täyskäännös. Ohjaajavirhe -1p. Jotain häikkää käännöksessä tai käännöksien ajoituksessa. Tai omassa käännöksessä. Tai jotain. Käännyttiin kuitenkin kumpikin oikein, koska muuten olis tullut -10p. Seuaamispuoli jäi oikealle. Oikealla seuraamista ei olla kauheasti harjoiteltu. Vielä.

15. tehtävä: istu-kierrä koira. Tehtävän uusiminen -3p. Ensimmäisellä kerralla Kessi huiteli edelle eikä istunut. Uusin ja toinen yritys oli jo kunniallinen. Perusasento oikealle ei ollut kummoinen, mutta riittävä.

16. tehtävä: istu askeleet. Väärin suoritettu tehtävä -10p. En ole satavarma mitä tässä tapahtui. Saattoi tulla väärä määrä askelia. Kessi istui joka kerta kauemmas eikä viimeisissä voitu oikein puhua perusasennosta. Silti aika hyvä yritys. Me ei olla KOSKAAN kokeiltu tällaista. Eikä oikeastaan oikealla perusasentoon tuloakaan.

17. tehtävä: 90 oikea. Tässä piti käyttää takapäätä. Ilmeisesti Kessi mun oletuksesta huolimatta käytti vähän, koska ei tullut virhepisteitä. Tätäkin ollaan harjoiteltu vain muutama kerta.

18. tehtävä: puolenvaihto takana. Ei kai kummempaa huomautettavaa. Muutaman kerran ihan treenattu. Käytän tätä paljon ihan lenkillä ;). Onkohan kerran kokeiltu kyltin kans. Jos sitäkään.

19. tehtävä: houkutus. Ohjaajavirhe -1p. En tiedä mistä virhepiste meni. Normaalia säätöä kummankin houkutuksen kans, kuten aina. Pitäis varmaan treenata.

Käytösruutu: 2min istuen sivulle. Ei moitteen sijaa, edes omasta mielestä. Oikein nätti ja rauhallinen istuminen.

Kannatti osallistua, vaikkei kaikki liikkeet olleetkaan ihan hallussa ja Kessi on ollut jo hetken aikaa melko tiukoilla treenimäärissä. Nyt pidetään pikku hengähdystauko. Sitten kisataan ehkä tokossa ja agissa. Rallya tarvii treenata paljon ennen seuraavaa kisaa. Katsellaan lähempänä elokuuta, ollaanko silloin oikeasti starttivalmiita.

Kessi on nyt nukkunut koko illan. Just kopsahti sohvalta alas. Eipä tässä itsekään enää ihan freesinä ole. Lepoa taidetaan tarvita molemmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti