maanantai 26. elokuuta 2013

Kisaviikonloppu > TK1

Sää suosi ja ajoittain keli oli jopa kuuma. Oikein aurinkoinen ja ihana viikonloppukeli kumpanakin päivänä. Kävipä tuuri! Kessi oireili silmäänsä torstaina, mutta onneksi se asettui ilman eläinlääkäriä. Jännitin juoksun alkamista ja omaa vointia, mutten muistanut tuota silmävammaa ollenkaan. No, ei alkanut juoksu ja itsekin lyllersin vielä aika mallikkaasti.

Ensimmäisessä kisassa lauantaina tuomarina oli Mauri Pehkonen. Muistaakseni olen kerran kisannut Frejan kans Pehkosen arvostelemassa kokeessa. Liikkuri (Sabina Lähteenmäki) vei suoritusta tiukkaa tahtia eteenpäin, eikä Pehkonenkaan kommentoinut kuin pistemenetyksen syyt. En tainnut juuri kuunnella kommentteja enkä katsellut pisteitä. Virheet oli tuttuja eikä mitään uutta ilmennyt.

Luoksepäästävyys 10p. (kerroin 1)
Mulla oli hankaluuksia hallinnassa jo kehään menossa eikä sivulle hierominen luvannut kovin hyvää. Kessi kuitenkin istui nätisti aluksi, mutta nousi vastaan tuomarin lähestyessä. Minusta tuomari lähestyi jotenkin kiertäen ja vähän varovaisen oloisesti. Kessi antoi tuomarin koskea venkoilematta, eikä edes hypännyt vasten. Tämä hyvä.

Paikalla makaaminen 8p. (kerroin 3)
Taas paljon käskytystä sivulle ennen liikkeen alkua. Kessi kyttäs autolle eli palkalle, enkä saanut oikein minkäänlaista kontaktia. Luotin kuitenkin, että kuuntelee. Mutta eipä vaan ekaa käskyä kuunnellut. Itse asiassa, ei tainnut reagoida mitenkään. Toisella meni maahan ja pysyi maassa kohtuu rauhassa. Sivulle nousu tapahtui napakasti heti eka käskystä.

Seuraaminen kytkettynä 9p. (kerroin 2)
Viimeksi oli hienoa mennä kehään, kun koira oli mukana. Tällä kertaa ei. Kessi ei yrittänytkään seurata kehään mennessä eikä keskittymisestä tainnut olla tietoakaan. Liike lähti aika napakasti heti kun oltiin aloituspaikalla. Ja ilmoittauduin valmiiksi aika pian, koska harvoin se kontakti ja keskittyminen sieltä hieromalla nousee. Kessi teki Kessiksi ihan kivan seuraamisen. Ei mikään huikea, mutta ok. Kontakti tais tipahtaa isommin muutaman kerran, mutta ei mitään vakavaa. Juoksu oli kohtuullinen ja kontakti tipahti heti vauhdin muutoksessa. Minusta ei kovin kummoista seuraamista, mutta kai siinä jotain oikean suuntaista oli. En kuullut ollenkaan tuomarin kommentteja, jos se jotain sanoi. Vapautuksesta Kessi hyppi päin (ok) ja haukkui (not ok).

Seuraaminen taluttimetta 8,5p. (kerroin 4)
Jouduin hieromaan kunnollista sivulletuloa muutaman kerran. Pari keulimista ja täysin vinoa perusasentoa ennen kelvollista alkua. Kun perusaento oli mieleinen niin nyökkäsin Kessille hyväksynnän merkiksi. Tosi hyvä idea, koska liikkuri poimi tämän TIETENKIN (mulla on nyökkäys valmismerkkinä) ja alkoi käskyttään. Enpä hämmentynyt vaan lähdin liikkeelle. Eikä tämä vaikuttanut liikkeeseen. Mitä tästä opimme :) Mielestäni kokonaisuus samaa tasoa kuin hihnassa seuraaminen. Paitsi loppu. Viimeinenkin kontaktin ripe herpaantui kehänauhaa lähestyessä ja täyskäännös meni ihan pipariksi. Tuomari kommentoi, että lopun täyskäännökseen asti hyvää seuraamista. Vapautuksesta Kessi hyppi päin (ok) ja haukkui (not ok).

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9p. (kerroin 2)
Jouduin hieromaan kunnollista sivulletuloa muutaman kerran. Lähtö oli hyvä. Reagoi käskyyn heti ja tuomarin mukaan maahanmeno oli sopivan nopea. Maassa olo on rauhallinen ja varma. Sivulle nousemisen ennakoi. Viimeksi tarvittiin toinenkin käsky. Kokonaisuutena kivasti suoritettu. Vapautuksesta Kessi hyppi päin (ok) ja haukkui (not ok).

Luoksetulo 9p. (kerroin 3)
Jouduin hieromaan kunnollista sivulletuloa muutaman kerran. Kessi jäi nätisti. En tiedä kuinka varmasti tai epävarmasti istui jätön. Lähti hyvin ja juuri sopivalla vauhdilla ja vasta käskystä. Jarrutti hivenen liian aikaisin, mutta eipä törmännyt. Sivulle istuminen jäi hieman vinoksi, mutta ei samalla tapaa vajaaksi kuin viimeksi. Vapautuksesta Kessi hyppi päin (ok) ja haukkui (not ok).

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10p. (kerroin 2)
Jouduin hieromaan kunnollista sivulletuloa muutaman kerran. Seuraaminen oli hyvää. Ilmeisesti seisominen oli riittävän napakka. Paluun ajan Kessi seisoi ihan rauhassa eikä edes ennakoinut sivulle istumista liikkurin käskystä. Vapautuksesta Kessi hyppi päin (ok) ja haukkui (not ok).

Estehyppy 8p. (kerroin 2)
Jouduin hieromaan kunnollista sivulletuloa muutaman kerran. Lisäksi jouduttiin odottamaan hetki, kun liikkuri lisäsi lautoja. Seurautin esteen eteen enkä mennyt liian lähelle. Kontaktia ei ollut nimeksikään, mutta Kessi lähti silti hyppyyn hyvin. Muistin pysäyttää sen toiselle puolen ajoissa ja oma-aloitteisesti. Hyvä pysäytys, pysähtyi heti käskystä. Ihan sivulla väisti vähän ja olisko ennakoinut istumisen. Muuten hyvä. Vapautuksesta Kessi hyppi päin (ok) ja haukkui (not ok).

Kokonaisvaikutus 8p. (kerroin 1)
Kokonaisvaikutelma oli tuomarin mukaan hyvä ja koirassa on potentiaalia. Kahdesta asiasta joutui kyllä rokottamaan ja ihan aiheesta.
>Jouduin hieromaan kunnollista sivulletuloa muutaman kerran joka lähtöön.
>Vapautuksesta Kessi hyppi päin (ok) ja haukkui (not ok).
Uskon silti, että tää avoin palkka -juttu toimii meillä ja tarvitaan vaan lisää treeniä, toistoja ja harjoitusta, että saadaan suoritukset ehjiksi kokonaisuuksiksi.

Pistemäärä yhteensä 175p. ja luokkavoitto. Kokonaisuus oli levoton eikä Kessi ollut kuulolla kovin hyvin. Suoritti kuitenkin annetut tehtävät, vaikkakin hieman poissaolevan oloisesti. Varmaan torstaina oireilemaan alkanut silmäkin vaikutti, vaikkei enää launtaina oireillutkaan. En usko, että viereisen kentän agikisat häiritsivät juurikaan. Pahemmin tais vaikuttaa  hieman kireä tunnelma aamupäivältä... Tästä opimme myös, ettei Kessille sovi parin päivän tauko ennen kisaa.

*****
Toisessa kisassa sunnuntaina tuomarina oli Hannele Pörsti. Liikkuria en tuntenut. Liikkeet suoritettiin rivakkaan tahtiin eikä tuomari tainnut kommentoida edes pistemenetyksen syitä. En kyllä kuunnellut ollenkaan jos vaikka kommentoikin enkä katsellut pisteitä. Tutut virheet loistivat poissaolollaan (paitsi seuraaminen) eikä mitään uutta ilmennyt. Nyt virekin oli rauhallinen ja varma, kummallakin.

Liikkeet tehtiin hieman muutetussa järjestyksessä:
Luoksepäästävyys
Seuraaminen kytkettynä
Liikkeestä maahanmeno
Luoksetulo
Liikkeestä seisominen
Seraaminen taluttimetta
Hyppy
Paikallaolo
Kokonaisvaikutelma

Luoksepäästävyys 10p. (kerroin 1)
Kessi istui nätisti alun, mutta nousi taas tuomaria vastaan. Antoi tuomarin koskea ja oli nätisti eikä yrittänytkään hyppiä.

Paikalla makaaminen 10p. (kerroin 3)
Paikallaolo oli ihan viimeisenä. Aloitus oli nopea eikä siinä tullut mitään venkoilua Kessin osalta. Mutta enpä ennakoinut, ettei liikkuri huomannut, ettei me oltu vielä valmiita. Joten sanoin sivu just ennen maahan käskytystä. Enpä taaskaan hämmentynyt, vaan käskytin maahan. Maahanmeno hyvä ja napakka. Paikallaolo ok, hieman vilkuili taakseen. Kuten teki kummankin puolen koirat, jotain siellä takana olevassa metsässä liikkui. Sivulle istuminen oli hyvä ja napakka eikä siinä ollut ollenkaan ennakointia.

Seuraaminen kytkettynä 8p. (kerroin 2)
Eipä taaskaan kehään mennessä juhlittu kontaktilla. Eilisestä viisastuneena kehuin vuolaasti aina kun vilkas. Eipä se ainakaan haitannut. Kessi oli pariin edelliseen kokeeseen verrattuna ehkä jopa vähän vaisu, vaikka ennemmin se tais olla keskittynyt ja varma. Joka tapauksessa, hihnassa seuraaminen oli mielestäni jopa huono. Kontaktia ei ollut, mutta paikkansa Kessi piti aika hyvin. Ihan lopussa huomasin itse käveleväni vähän löysästi ja meidän normi seuraamiseen verrattuna epänormaalisti. Tämä siis enemmän mun piikkiin. En ollut ihan tikissä tänään.

Seuraaminen taluttimetta 9p. (kerroin 4)
Vapaana seuraaminen tuli vasta seisomisen jälkeen. Tässä petrattiin kumpikin. Minä kävelin seuraamiskävelyä eli napakkaa lyhyttä ja nopeaa askelta ja Kessi vastasi tekemällä kunnollista seuraamista. Vasen käännös tais mennä vähän jopa yli. Viimeinen perusasento tuli autoa ja palkkaa kohti, joten sen ottamisessa oli puutteita. Ei auttanut edes suhiseminen, piti kääntää ylävartalosta koiraa kohti. Kessiksi kokonaisuutena oikein hyvä seuraaminen. Olin todella tyytyväinen.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10p. (kerroin 2)
Tässä ei huomautettavaa. Seuraaminen hyvä, maahanmeno hyvä, paikallaolo rauhallinen ja nousi sivulle napakasti ja vasta käskystä. Näin me on tää treenattu.

Luoksetulo 10p. (kerroin 3)
Tässä ei huomautettavaa. Jäi hyvin, luoksetulovauhti juuri sopiva laukka. Pikkasen ottaa etäisyyttä sivulle tullessa, mutta silloin ei tarvi hidastaa niin aikaisin. Suora perusasento. Näin me on tää treenattu.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10p. (kerroin 2)
Tässä ei huomautettavaa. Seuraaminen hyvä, seisominen hyvä, paikallaolo rauhallinen ja istui sivulle napakasti ja vasta käskystä. Näin me on tää treenattu.

Estehyppy 10p. (kerroin 2)
Ennen hyppyä oli siis vapaana seuraaminen. Itse hyppyliikkeessä ei huomautettavaa. Odotti rauhassa hyppy käskyä, eteni esteen takana, reagoi pysäytykseen heti eikä liikahtanutkaan sivulle tullessa. Lisäksi vielä istui sivulle napakasti ja vasta käskystä. Näin me on tää treenattu.

Kokonaisvaikutus 8p. (kerroin 1)
Tänään tais saada lähes kaikki 8p. Ihmekkös tuo. Tuomari ei tehnyt muistiinpanoja ja kun paikallaolo oli viimeinen niin tuskin muisti mitään erityistä kenestäkään. Tai jos muisti niin otti niiltä pisteen. Tais se joltain ottaakin...

Pistemäärä yhteensä 190p. KP ja luokkavoitto. Tämän myötä Kessi keräsi ensimmäisen virallisen tittelinsä TK1. Tässä kokeessa oli kaikki kohdillaan meidän osalta. Suoritusten alussa perusasento napsahti paikoilleen kerralla. En tainnut ottaa uusiksi kertaakaan. Ainakin kerran hyväksyin lähes täydellisen, mutta muuten ne tais olla aikalailla juuri sellaisia kuin on opetettu. Palkatessa Kessi hyppi vasten ja ilahtui joka liikkeen jälkeen kehuista, mutta ei yrittänytkään autolle päin eikä käskyttänyt haukkumalla. Hienoa! Tällä kertaa tulin kehän laidalle hyvissä ajoin, vähintään edellisen koirakon aikaan ja vaan keskityttiin hetki yhdessä. En säätänyt, en jutellut kenenkään kans, oltiin vaan ja odoteltiin. Lisäksi varmaan painoi eilinen koe. Lopuksi, palkintojen jaossa, meinas pikkukoiralla mennä kuppi nurin. Siellä piti nurista ja kitistä, kun autossa on palkka ja nälkäkin olis. Ei vaikuttanut, vaikka autossa käytiin nauttimassa palkkaa jokaisen osan jälkeen eli kolme kertaa ennen tätä. Hieno eläin. Nyt on kiva jäädä treenaamaan seuraavia asioita kunnolla kuntoon. Palaamme tokossa kisatunnelmiin joskus ensi vuonna (jos sittenkään).

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti en ollut kuitenkaan liian rivakka? Tarkoitus ei ainakaan ollut hoputtaa. :)
    Mun mielestä Kessi jäi ihan rauhallisesti luoksetulossa odottamaan ja seisominen oli ihan napakka. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et ollut liian rivakka etkä hoputtanut :). Tahti oli hyvä ja silloin kun en vahingossa nyökännyt niin sain ihan rauhassa hieroa koiraa paikoilleen. Hyvin sä vedit!

      Poista